Редактор: e-mail: Кадър бТВДали го има в България новият британски щам, да,

...
Редактор: e-mail: Кадър бТВДали го има в България новият британски щам, да,
Коментари Харесай

Д-р Данчо Пенчев: Един българин е починал от британския щам на коронавируса

Редактор: 

e-mail: 

Кадър бТВ

Дали го има в България новият английски вариант, да, несъмнено го има. За новия, мутиралия, още нямаме информация. На територията на София проучвания за английския вариант имаме в „ Пирогов “ и Националната референтна лаборатория в центъра по заразни и паразитни заболявания. Това, което като данни от „ Пирогов “, получих през днешния ден сутринта е, че от 103 позитивни, 43-ма са с потвърден английски вирус. Но формалните проучвания, които проф. Кантарджиев също ми даде тази заран, са, че от 48 проучвания във втория пул, 25 случая са с английски вирус.

Това сподели шефът на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев по бТВ.

Интересно е, че тези хора нямат скорошно овакантяване на страната, т.е. не са напускали България. Повече от половината от тях не са били приети в болница, само че имаме един умрял. Общият брой на потвърдените в Националната референтна лаборатория досега публично са 33-ма. Това, което прави усещане и това, което ни води в посока да бъдем напрегани като Здравна система на територията на София е, че вирусът се подмладява. За първи път междинната възраст на новите диагностицирани е под 50 години, добави Данчо Пенчев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР